sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Voi armata rammat!

Kuva: Kaija Olin-Arvola


Suomi on ainoa maa Euroopassa, jossa etuoikeutetut voivat vielä rellestää kuin ankat maissikasassa ja silti kutsua itseään sivistyneiksi ihmisiksi. Lahjonta rehottaa kuin Venäjän vahoina hyvinä aikoina. Ei niin pientä ja tärkeilevää kunnallispamppua taida löytyä, joka ei ottaisi lahjuksia tarjottaessa. Vallan keskittäminen Helsinkiin on tehnyt paratiisin niille kymmenille tuhansille virkamiehille, jotka voivat matkustella ilmaislipuilla Helsingistä Rovaniemelle, verottomilla päivärahoillaan syömään, juomaan ja naimaan. Ja tärkeämmät pamput ulkomaille. Tännekin varta vasten. Sinivalkoisin siivin.”

- Paavo Rintala, Porvari punaisella torilla, Otava, 1984 -


Katainen valittaa Turun Sanomissa, että kehysneuvottelut kärsivät, jos ei olla samassa veneessä. Ilmeisesti on pakkauduttu erittäin hyvin, koskapa juttua riittää enimmäkseen vain varuskunnasta ja lentoyhtiöstä. Hyi helvetti, miten väärin on väärin. Ja kaikki on väärin.


Kehysneuvotteluista ja niistä tärkeimmistä kansaa koskevista asioista julkisuuteen vuotaa hyvin vähän.


Mitä te haluatte? Mihin olette valmiit? Millä hinnalla myytte? Keneltä otatte? Kenelle jätätte? Kuinka paljon? Kuinka pitkälle meinaatte päästä?


Ilmeisesti hallitus jatkaa politiikkaansa linjalla: Annetaan yksi. Otetaan kolme.


Eutanasia-asia alkaa olla selvä. Aika on kypsä.


Armokuolema on armelias asia. Armeliasta päästää ihminen kärsimyksistä. Vallankin toinen. Armeliasta päästää se, joka tulee niin hävyttömän kalliiksi yhteiskunnalle. Perkele.


Kumma että se suuri armeliaisuus ei yllä elämään. Miksi vain kuolemassa pitäisi olla armo? Kuolema itse on hyvin armelias. Elämä ei aina ole. Elämä kiduttaa, rasittaa ja aiheuttaa suurta tuskaa.


Enemmän armoa ja armeliaisuutta tarvittaisiin ihmispolon elämän helpottamiseen. Moni olisi vähästä autettu, jos vain halua, tahtoa ja sitä kuuluisaa armoa vain hiukankin löytyisi.


Mitä, jos säädettäisiin laki armeliaan elämän turvaamiseksi kaikille. Jokainen ihminen ja jokainen elävä on tämän armon syntymänsä tähden ansainnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti