maanantai 5. maaliskuuta 2012

Alijäämäterroristit fiilaavat ja höyläävät

Jollemme muuta pieniä samoin kuin suuriakin asioista, meidän
täytyy aina elää surun vallassa, sillä silloin käy niin kuin aina
on käynyt: silloin tulevat vääryyksien hyytävät viimat,
välinpitämättömyyden houkutukset, sotien rajumyrskyt.”
 - Harry Martinson, 1930 -

 

Posteljoonini ei lakkaa ihmettelemästä, miten voi olla, että jälleen ollaan tässä tilanteessa, jonka ei koskaan pitänyt enää tulla. - Meille luvattiin, hän sanoo, kun päästään EU:hun, niin hinnat laskevat, töitä piisaa, talous pysyy vakaana ja rahan arvo säilyy.  Ja tässä nyt ollaan perkele!

Tähän on tultu: Kettunaamat ovat tulleet jälleen julkisuuteen heiluttamaan juustohöylää ja teloituskirvestä. On niin tuskallista, niin tuskallista, he parkuvat suureen ääneen ihan kuin Claes Andersson lukiessaan 90-luvulla radiossa päiväkirjaansa, josta ilmeni, että oli niin hirrrrveän kamalaa tehdä niitä leikkauksia. Ei se satu, sanoo lääkäri ja oikeassa on, ei se häneen satukaan – lääkäriin itseensä eikä niihin, jotka teloituskirveen varressa heiluvat.

Silloin leikkaukset aloitettiin viemällä toimeentulotukiperheiltä lapsilisät laskemalla ne tukea vähentäväksi tuloksi. Tätäkään vääryyttä ei ole korvattu eikä mitään aiemmista, kun jo uusia juonia punotaan. Ja vasemmisto on mukana. Samoin demarit ja vihreät, mitä ei nyt enää tarvitse niin paljon ihmetellä.

Varsinaiset ryövärit, muut edunsaajat ja hyötyjät, myös ne, joilla on poliittisina optioina oma lehmä ojassa huutava: Pakko, pakko, pakko ja kaiku vastaa: pakko, pakkoko, ko, ko, kokoomus.  Ja taloudellisen ja poliittisen vallan hallussa oleva media yrittää kaikin keinoin peittää, että tässä ollaan viemässä viimeinenkin sosiaaliturva ja kansan omaisuus yksityiselle pääomalle. Siis rikkaille. Siis niille kymmenelle prosentille maailman väestä, joka omistaa 90 prosenttia kaikesta.

Ja sitten vain lisää veroja kansan niskaan, vanha hyväksi koettu keino sekin:

Juhani Puikkari kommentoi erittäin osuvasti (Kiitos!) Uudessa Suomessa edellistä blogiani:  Rikkaita ei voi verottaa:

”Pääasiaan eli rikkaiden verotukseen palaten, eikös rikkaiden luokka aikoinaan syntynyt veroja kuninkaalle enemmän tai vähemmän väkivaltaisesti keräävistä aikansa "sankareista". Eihän silloin kerääjää voinut sakottaa siitä, että keräsi niin hyvin kuin keräsikin. Sitä paitsi kerääjällähän oli kuninkaan antama suostumus ottaa "prosentit päältä" keräämistään verorahoista. Tänä päivänä me emme ole antaneet prosenttejamme muille kuin kenties kirkolle ja ammattiyhdistysliikkeellemme.

Tämän päivän ongelmamme onkin siinä, että vaikka yleisen verotusoikeuden ei saisi antaa ryöstäytyä kaiken maailman kuppareille, niin miten voisimme estääkään sen, erityisesti kun ihmiset sohvaperunaisuuttaan äänestävät niin paljon kokoomusta!??

Näitä tämän päivän "laittomia verottajia" on kuin kansanlaulussa "niin paljon kun metsässä on synkkiä puita, niin paljon on sortajia":
- energia- ja sähköyhtiöt, erityisesti atomivoimaa tuottavat
- tietoliikenteen harjoittajat, teleoperaattorit
- pankkiirit ja finanssilaitokset
- vakuutusyhtiöt
- suurten liikekeskusten (ihan ite kansakoulupohjalta tehtyjen "iteaparkkien") omistajat ja tietysti suuret byrokratisoituneet keskusliikkeet alamaisjakelijoineen
- sellunkeittäjät ja monet muutkin metsäyhtiöt
- sementin ja muiden rakentamisen bulkkitavaroiden tukkurit
- maatalousyrittäjiä riistävät "omat" keskusorganisaatiot
- aluerakentajat ja heidän jatkeenaan toimivat suurrakentajat
- autokatsastamot, hammaslääkäriyritykset, kaupalliset terveyskeskukset ja monet muut niskan päälle yrittävät yrittäjäryhmät
- VR:n liiketalousjohto jonka sisäisen merkonomimentaliteetin pohjalta rautateillemme on jo aikaansaatu lukemattomia hankaluuksia (italialaispendeliinot, lumenputsaushäiriöt, suojaamattomat virtalähteet, lipunmyyntijärjestelmän kangertelu, hinnoittelulla kekkulointi, tiedotuksen heikkous jne.), joiden tarkoitus on pohjimmiltaan ajaa pitkän päälle rautatiet alas niin kuin USA:ssa tapahtuikin (muistakaamme erään USAn ent. presidentin lausunto että junanhan voi ryöstää kuka sivistymätön p.o. suivaantunut merkonomi mutta koko rautateiden ryöstämiseen tarvitaan ylempää akateemista oppineisuutta).”

Vanhalla Venäjällä talonpoikien maat ryöstettiin säätämällä kaikenlaisia lakeja, joiden perusteella voitiin maan alkuperäinen omistaja lähettää hilut kintuissa Siperiaan ja panna sen maat parempaan talteen. Lakeja oli kaikenlaisia aina kortinpeluun kieltävästä puiden kaatoon ja kaskeamiseen. Tästä kertoo Leo Tolstoi romaanissaan Ylösnousemus.  Ja kun kaikkein kekseliäimmät vangit lähtivät pakosalle, he houkuttelivat mukaan pari kaveria eväiksi, jotka he  tundralla nälän yllättäessä söivät.

”Sillä ihminen itse on ensimmäinen ja viimeinen ja pysyy ensimmäisenä ja viimeisenä.” Vai pysyykö? Se riippuu kokonaan meistä.

(Lähde: Harry Matinson, Hyvästi meri, 1933, Suom. Lauri Hirvensalo, Tammi 1974)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti