torstai 1. maaliskuuta 2012

Rikkaita ei voi verottaaKuva: Hieronymus Bosch.

Tässä päivänä muutamana esiintyi tv:ssä AKAVA:n joku, jonka nimi ei jäänyt mieleen, mutta sanoma oli selvä: Rikkaita ei voi verottaa, koska he työllistävät niin paljon ihmisiä.

Huonostipa hän tiesi. Nimittäin: Jos rikkailla ei olisi riistettävänään työläisiä, niin hän ei olisi rikas lainkaan.

Työnantaja on kiertoilmaus, hyvin vakiintunut sellainen, kapitalistille ja riistäjälle.

Pääomien kasaantuminen alkoi alun perin juuri siitä, että yksi ihminen pystyi tuottamaan enemmän kuin hän oman elämänsä ylläpitämiseen tarvitsi. Ja kas, heti ratsasti paikalle Veli, joka pani orjan raatamaan omaksi hyväkseen.

Kapitalistisen järjestelmän tausta on kaukana tässä menneisyydessä. Vähitellen orjat sidottiin maahan ja ahneimmat veljet kahmivat itselleen maan ja sen rikkauden.

Teollisen tuotannon myötä työ ositettiin ja ihmiset laitettiin tehokkaaseen tuotantoon, joka jatkuu tänä päivänä. Nyt ollaan tilanteessa, että 10 prosenttia maailman ihmisistä omistaa 90 prosenttia kaikesta. (Tiedän, olen sanonut tämän useasti:)

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki työnantajat olisivat riistäjiä. Esimerkiksi osuuskuntamuotoinen yrittäminen ja PK-yritykset tekevät poikkeuksen. Niissä yleensä saadaan tuotettua sen verran, että jokaiselle on turvattu edes jonkinlainen palkka. PK-yrityksissä omistaja kantaa yleensä riskin, jos hän yrittää lainarahalla eikä toiminta olekaan kannattavaa.

Palkkatyöllä tässä maailmassa tuskin kukaan on rikastunut. Hyvä jos on saanut perheensä elätettyä ja jonkinlaisen asunnon hankittua ilman perintöjä. Palkkatyöllä yleensä kyetään vain uusintamaan työvoima seuraavan päivän haasteisiin ja luomaan uusi raatajasukupolvi.

Riiston asteen koveneminen näkyy hyvin sodan jälkeisessä kehityksessä. Vielä 50-luvulla mies kykeni elättämään perheensä ja rakentamaan talon rintamamieslainoilla joko talkoilla tai yksin.

Nykyisin ei nelihenkisen perheen elättämiseen enää tahdo riittää se, että molemmat puolisot ovat töissä. Nyt tarvitaan jo kummallekin jopa kaksi työtä, jotta kulut saadaan katettua ja vanha rintamamiestalo maksuun. Riistonastetta aiotaan korottaa myös vaatimuksella pitenevästä työurasta.

Ja koko ajan näiltä ihmisiltä vaaditaan enemmän ja enemmän, jotta rikkaat rikastuisivat. Parhaillaan on käynnissä todella suuri kuppaus, jolla siirretään varoja ja omaisuutta sinne, missä sitä ennestäänkin on. Kuppauksen seurauksena puretaan hyvinvointivaltion rippeitä ja pannaan tulevatkin sukupolvet ikuiseen velkavankeuteen.

Ja tämän tekee Suomessa hallitus, jossa vasemmisto on mukana. Hei haloo! Eivätkö hälytyskellot jo soi.

Kirjoitin 10. syyskuuta 2010 blogin otsikolla Alijäämäterroristit ovat jo liikkeellä. Ja tässä sitä nyt ollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti