lauantai 24. maaliskuuta 2012

Ontuva oikeudenmukaisuus!
”Työttömät ja pienituloiset saivat eilen hyviä uutisia: syrjäyttävää ja kyykyttävää sosiaaliturvaa puretaan - vihdoin! Puolison tulot eivät enää jatkossa leikkaa työttömän puolison työmarkkinatukea. Tarveharkinnan poistaminen puolison työmarkkinatuesta on Vihreiden pitkäaikaisen taistelun tulos.

Olemme tästä työvoitosta äärettömän iloisia. Sivistysvaltiossa jokaisella pitää olla oikeus omaan henkilökohtaiseen sosiaaliturvaan, johon toisen palkkatulot eivät vaikuta. Henkilökohtainen sosiaaliturva on meille myös eräs perustulon periaatteista.”  Näin kirjoittaa vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto blogissaan.

Ja mitäpä siinä, jos kerran varaa on, niin maksetaan puolisolle työttömyyskorvausta, vaikka toinen puoliso ansaitsisi kuinka paljon tahansa; Kiva lahja varmaan monelle tämä ”henkilökohtainen sosiaaliturva”.  Ja ääniäkin tällä lahjuksella saa varmaan ihan kivasti.

Vaan miten mahtoi olla. Palautettiinko kaikkein heikoimmassa asemassa oleville perheille heidän lapsilisänsä? En ole sattunut ainakaan näkemään, että näin olisi tapahtunut. Yhä edelleen siis toimeentulotukea saavan perheen lapsilisät vähentävät toimeentulotukea, koska lapsilisä lasketaan tuloksi.

Tämän epäkohdan korjaamisesta minä olisin ollut erittäin ilahtunut, vaikka se ei minua mitenkään henkilökohtaisesti kosketakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti