tiistai 21. helmikuuta 2012

Voihan fittu, mikä kymysys!Ollaan keskusteltu Naamakirjassaa Anna Kontulan seinällä Vasemmistoliiton hallitukseen osallistumisesta. Esille on varsin hyvin tullut se seikka, että puolue käänsi takkinsa heti, kun vaalit oli käyty. Pankkien rahoittamisen vastustajasta tuli hetkessä rikkaiden tukemisen kannattaja. Ja syykin on selvä.

Köyhille heitettiin täkynä 100 euron korotus, josta käteen jäi 20 euroa. Ja nyt senkin on jo inflaatio syönyt useampaan kertaan.

Keskustelussa Jii Karelius kirjoittaa: ”Yksi selkeä ilmiö VL:n hallitukseen osallistumisen myötä on ollut virheellinen /valheellinen tiedottaminen, asioiden todellisuuksien salailu, savuverhon laskeminen. Edes vasemmistoliiton omalle väelle ei ole tiedotettu, että perusturvan korotus oli täysi susi. Toisella kädellä antamisen ja toisella ottamisen susi. Edelleen näkee Vasemmistoliiton hallitukseen osallistumisen perusteluna tämä perusturvankorotusfeikki, mm. tässä vasemmistoliittoa kiusaannuttavassa keskusteluketjussa. Köyhät jäivät nuolemaan näppejään, kun eri turvaverkon alueet imevät köyhien korotuksen, (tulon lisänä) olemattomiin. On raukkamaista vielä röyhistää rintaa tehdyllä köyhimpiin kohdistuneella oharilla. Samantyyppinen taikatemppuilu toistuu myös muiden aiheiden ympärillä.”

Vasemmisto on mukana päättämässä tukipaketista, jolla kiristetään entisestään eurooppalaisten köyhien ja vähävaraisten asemaa. Missä on kansainvälinen solidaarisuus, joka ennen oli vasemmiston toiminnan kulmakiviä. Nyt Suomen vasemmisto viittaa kintaalla Kreikan köyhille; yrittäjille, joilta on viety yrittämisen mahdollisuus, asunnottomille, työttömille ja niille, joilla ei enää ole varaa kouluttaa lapsiaan.

Samalla näytetään keskisormea koko muun Euroopan vaikeuksissa oleville ihmisille ja ollaan mukana mättämässä rahaa miljardi tolkulla Euroopan suurille pankeille suomalaisten veronmaksajien rahoja.

Suomessakin varsinaiset leikkaukset ovat vielä edessäpäin. Silti jo nyt kansanedustaja Anna Kontula kehtaa sanoa köyhien toimeentulosta huolestuneille: "Vai onko niin, että joillekin on niin jäänyt levy päälle, ettei mikään kelpaa?"

!!!!!!!Aiheesta lisää Ylen sivulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti