keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Israelin valtamedia: Sota Irania vastaan on tulossa

"Israelin valtamediaan kuuluvan YNET-uutisten pääkirjoitus etusivulla: Sota Irania vastaan on tulossa ja nopeammin kuin on ennustettu. 'Sireeenit herättävät meidät aikaisin aamulla. Kotiseutujoukkojen tiedottaja antaa ohjeet siirtymisestä väestösuojiin ilman paniikkia.
Loppu on oleva historiaa.'

Sota Irania vastaan on tulossa

Vilkaisu Israelin valtamedian sivustoille vahvistaa rauhanpuolustajan pahimpia pelkoja: Ei enää "jos", vaan "kun"... Uutisointi Iranin vastaisesta kampanjasta on kiihtynyt tasolle, jossa se ei menneiden ja kireiden vuosien aikana ole vielä kertaakaan käynyt: Sota nähdään nyt väistämättömänä ja vain ihme voi enää aiheuttaa välttymisen siltä.

Molempien osapuolten todetaan valmistautuneen siihen vuosia. (Gazan hyökkäys 2009 on toiminut monella tapaa konfliktin alkusoittona, ja tuolloin eskalaatiota Lähi-idässä odotettiin alkavaksi kahden vuoden sisällä, kuten sitten tapahtuikin. toim. huom.) Iranin ja Israelin todetaan asettuneen törmäyskurssille ja käyvän parhaillaan kylmää sotaa keskenään. Sota on siis tulossa.

Kylmän sodan todetaan muuttuneen kuumaksi aina aiemmin, paitsi kerran, joka johtikin Neuvostoliiton romahtamiseen -80 luvun lopussa. Israelin ja Iranin vastakkainasettelussa on vaikea nähdä onnellista loppua. Israelin todetaan olevan valmis tekemään mitä tahansa estääkseen Irania saamasta haltuun ydinasetta. (Väitös Iranin ydinaseohjelmasta on edelleen vaillla tuntuvia todisteita. toim huom.)

Ydinaseistetun Iranin kanssa Israelin johto toistaa, ettei se "pysty elämään sen kanssa", eikä "pysty sitä hyväksymään". Nämä ovat diplomaattisia ilmaisuja sodanjulistukselle. Ja niiden ilmaisujen voidaan ennustaa sytyttävän sodan. Yleisesti sotaa pidetään kirjoituksen mukaan 90% varmana. koska valmistelujen tulee olla huolellisia ja varmoja. Käytännössä ne on jo suoritettu.

Kirjoittaja sortuu Israelin medialle tyypilliseen Iranin hallinnon demonisoimiseen ja syyttää sitä salaisesta sekä vastuuttomasta halusta luoda ydinpommeja, viittaamatta kuitenkaan mihinkään tosiasiallisiin näyttöihin. Iranin tuki liittolaiselleen Syyrialle nähdään vastuuttomuuden merkkinä, vaikka mailla on keskinäiset turvatakuut jo vuosien takaa ja ne ovat yleisesti tiedossa.

Loppupäätelmänä kirjoittaja toteaa, että sodan näkeminen on lähes täysin varmaa. Israel tulee pommittamaan Iranin ydinteknologian kohteita myös aiemmin kuin nyt on ennustettu. Samalla se tulee nauttimaan länsimaiden ja arabimaiden (sunni-liittolaiset) tukea:

"Sireenit herättävät meidät aikaisin aamulla. Kotiseutujoukkojen tiedottaja antaa ohjeet siirtymisestä väestönsuojiin ilman paniikkia. Loppu on oleva historiaa."

Lähde: YNET
Vapaasti suomentanut: Janus Putkonen
7.2.2012, Verkkomedia.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti