keskiviikko 26. lokakuuta 2011

EU-johtajat tekivät münchhausenit

 
”Euroalueen valtionpäämiehet sopivat Kreikan velkajärjestelystä, jonka tavoitteena on saattaa Kreikan julkisen velan osuus 120 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2020 mennessä. Yksityisten sijoittajien hallussa olevien joukkovelkakirjojen pääomista leikataan 50 prosenttia.

Euromaat päättivät myös, että Euroopan vakausrahaston kapasiteetti otetaan tehokkaampaan käyttöön. ERVV:n lainanantokyvyn kasvattamisesta on ollut esillä kaksi mallia. Käytännön mekanismeista päätetään myöhemmin.

EU:n presidentin Herman van Rompuyn mukaan 440 miljardin euron rahaston toimintakyky nelin- tai viisinkertaistuu toimenpiteiden seurauksena.” Näin kirjoittaa Taloussanomat tänään.

EU-johtajat ovat tarttuneet itseään hiuksista ja nostaneet itsensä suosta.

Tapahtuma on historiallinen myös siksi, että Kreikassa, euroalueen ohella, on siirrytty nyt suunnitelmatalouteen.

Keinottelua jatketaan ja tyhjästä luodaan uutta hötörahaa, joka työllä maksetaan, jos ei muualla, niin ainakin Kiinassa. Kyllä kiinalaiset maksavat. Nehän ovat aivan toistensa näköisiäkin kaikki.

Korot nousevat. Ne ovat nousseet jo!

Mutta tietysti, mikä tärkeintä: Nyt tulipalon leviäminen on estetty, ainakin tammikuuhun saakka. Ai, ei vai!

Suomalaiset köyhät saivat jokin aika sitten inflatorista rahaa 25 euroa ja ministeri Paavo Arhinmäki piti päätöstä historiallisena. Mitä hän mahtaa tästä sanoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti