tiistai 13. joulukuuta 2011

Petri Sarvamaa julistaa

Toimittaja Teemu J. Kammonen (?) on kirjoittanut Uuteen Suomeen (13.12.2011) jutun toimittaja Petri Sarvamaan (kok.) siirtymisestä todennäköisesti europarlamentaarikoksi, koska ensimmäisenä varalla ollut Keskuskauppakamarin Risto E. J. Penttilä (kok.) on jo syksyllä ilmoittanut, ettei ole kiinnostunut tehtävästä parlamentissa. Kas, kun sentään ryhtyi ehdokkaaksi? Selvähän tämä: Tietysti mahdollisimman monella nimekkäällä ehdokkaalla saadaan miehitettyä mahdollisimman monta tärkeää paikkaa.

Petri Sarvamaa on tuohtunut Eurooppa-politiikkaa vaivaavasta ”mörköjen huutelusta”. Onko mörköjä siis olemassa ja ihanko ne huutelevat pitkin Eurooppaa?

Sarvamaa itse on luvannut ryhtyä ”järjen ääneksi”. Mutta eivätkö ne kaikki niin itsestään sano? Sarvamaa on jo pestannut avustajansakin valmiiksi. Kovin hän tuntuu olevan varma siirtymisestään europarlamenttiin. Ja miksei olisi?

Ja lehti jatkaa: ”Meppiruletista - pahimmillaan "rumaksi" luonnehditusta sellaisesta - huolimatta Sarvamaa näkee työn Euroopan parlamentissa erittäin tärkeänä. Erityisesti käynnissä oleva keskustelu Euroopan unionin luonteesta ja tulevaisuudesta tekee lähivuosista
kiinnostavia.

- Suomessa keskustelussa on mopo lähtenyt pahasti käsistä. Puhutaan paluusta markkaan, Sarvamaa päivittelee.

- Velvollisuuteni on pitää järjen ääntä yllä siitä, mikä on EU ja missä Suomen paikka siinä on.

Tulevan kokoomusmepin mukaan Suomella on velkakriisin myllerryksessä vain yksi vaihtoehto: pysyä EU:ssa ja sen keskeisten sopimusten takana.”

Jos on vain yksi vaihtoehto, niin eihän se ole vaihtoehto laisinkaan. Sehän on sanelupolitiikkaa, jota esimerkiksi Neuvostoliitossa harrastettiin ja DDR:ssä ja Albaniassa.

Sarvamaan mukaan "Komission japarlamentin valtaa tulisi lisätä. Se on Suomen edun mukaista."

- Suomen pitää olla mukana uudessa talousliitossa ja EMV:ssä (Euroopan pysyvä vakausrahasto), Sarvamaa linjaa.

- Tässä on monta kuukautta aikaa neuvotella EVM:stä. Uskon, että tänä aikana sopimuksesta sorvataan sellainen, ettei Suomelle ole ongelma osallistua.” Eikä näitäkään väitteitä sitten tarvitse lainkaan järjellä perustella. Riittää kun keisari kertoo ja ilmoittaa. Vai? Tämäkin on maan tapa. Ja missä on se neljäs valtiomahti?

Timo Soinin politiikan Sarvamaa leimaa ”mörköjen huuteluksi”. Leimakirves onkin järkevän miehen tehokas apuväline poliittisessa keskustelussa ja omien kantojensa julistamisessa tyhmälle kansalle. Ja kyllähän se tietysti meitä naurattaa, kun Soini vielä nostetaan kamelin selkään. Antaa mennä vaan.

” Petri Sarvamaa on korvin kuullen tuohtunut Soinin politiikasta, jota hän kuvailee "mörköjen huuteluksi", kertoo Uusi Suomi ja jatkaa: - Nykyisten sopimusten jälkeen EU:sta ei tule liittovaltio. Epäilen, että myös Timo Soini sen tietää, mutta ratsastaa silti sillä kamelilla, Sarvamaa tykittää.” Tässäkin siis riittää Sarvamaan ilmoitus, ettei tule liittovaltiota. Jokos nyt on pakko uskoa, kun kerran näin sanotaan peräti kahden toimittajan suulla.

Silti Sarvamaa toisaalta tuntuu hyväksyvän liittovaltiokehityksen:- Meillä on asiat järjestyksessä. Komission ja parlamentin valtaa tulisi lisätä. Se on Suomen edun mukaista, Sarvamaa sanoo.

Sarvamaa kertoo, että hän aikoo jatkaa europarlamentissa Ville Itälän tehtäviä maatalous- ja liikennevaliokuntien jäsenenä. Meppi kuvailee molempia Suomen kannalta tärkeiksi valiokunniksi.

- Velvollisuuteni on hoitaa ne valiokunnat hyvin, Sarvamaa kertoo.”

Vai vielä. Että hyvin. Mitä muuta hän voisi sanoa? Että huonosti vai. Ei kai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti