sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Suomi lapsensurmien kärkimaa – populistit tarjoilevat sianliharokkaa

 

Tällainen Ylen uutinen pysäytti kesken sunnuntai-illan turhautuneen kanavasurffailun: ”Länsimaista Suomessa surmataan eniten lapsia, kertoo Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalainen. Maamme on korkealla sijalla erityisesti alle vuoden ikäisten lasten kuolemaan johtavissa pahoinpitelytilastoissa.


Suomessa tapahtuu enemmän lapsensurmia kuin muissa länsimaissa. Kun meillä kuolee viisi lasta 100 000 lasta kohden vuosittain, on esimerkiksi Ruotsissa luku 0,6.


Suomessa vanhemmat pahoinpitelevät jollain tavalla arviolta noin 50  000 lasta vuosittain. Lapsen surmaa useimmiten mielenterveysongelmista kärsivä äiti.


Lastenpsykiatri Anne Kauppi johtaman tutkimuksen mukaan noin 200 lasta menetti henkensä vanhempiensa käsissä vuosina 1970–1994. Riskitekijöitä ovat vanhempien itsetuhoisuus, runsas alkoholinkäyttö ja perheväkivalta.” Tutkijan mukaan isät ja äidit tarvitsevat enemmän konkreettista apua.


Vaikka riski kuolla omien vanhempien käsiin on vähentynyt puolen vuosisadan aikana, niin määrä on kuitenkin taas lähtenyt nousuun. Tapausten vähenemisen syinä uutisessa mainittiin aborttilaki, hyvinvointi ja perheitten tukeminen. Tämä kannattaisi päättäjien muistaa nyt, kun erilaisilla leikkauksilla uhkaillaan suomalaisia vähäosaisia ja aborttilakikeskustelu velloo perimmäisten kysymysten äärellä.


Tuskin olin saanut uutisen luettua, kun eksyin kanavalle, missä kotkotti Maria. Ohjelmassa joku perussuomalainen hemmo uhosi lähtevänsä suomalaisen parfyymikuninkaan kanssa maata puolustamaan vaikka samaan poteroon. Eivätkö nämä ihmiset todellakaan tajua, että tätä isänmaata voisi parhaiten puolustaa huolehtimalla ihmisistä.


Parhaillaan käydään armotonta taloudellista sotaa, jonka uhreina ovat lapset ja tv:ssä kaikenlaiset narsistit varustautuvat sotimaan isänmaan puolesta vihollista vastaan, jota ei edes ole. Minusta se on sotaveteraanien häpäisemistä.


Hemmo kertoi myös, että jossain päin Suomea perussuomalaiset olivat tarjoilleet Itsenäisyyspäivänä sianliharokkaa, koska Tuntemattomassa sotilaassa on rokka ja Tuntematon sotilas taas kuuluu isänmaallisuuteen. Ilmeisesti tyyppi ei ole edes lukenut Tuntematonta sotilasta tai ei ainakaan ole ymmärtänyt sen sodanvastaista henkeä.


Mitä siihen sianliharokkaan tulee, niin se on typerää puolijulkista, rasistista puhetta, jonka sanoma ei jää keneltäkään varmasti ymmärtämättä.


Tähän on tultu, mutta onneksi tähän ei pakko jäädä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti