torstai 30. elokuuta 2012

Hemmo puoluediktatuurin rattaissa



Toisin kuin väitetään, että Suomessa vallitsisi demokratia, meillä on vallalla puoluediktatuuri. Kourallinen yleensä vanhoja ukkoja ja akkoja päättää asiat ylhäältä alas asti.



Puoluediktatuuria pidetään yllä kansalaisilta kerätyllä pakkoverolla, jota puoluetueksi kutsutaan. Tämän lisäksi tulevat erilaiset kansalaisjärjestöt, kuten nuoriso-, potilas- ja muut niin kutsutut kolmannen sektorin yritelmät, joiden kautta kulkee piilopuoluetuki.



Systeemin ulkopuolella liikkuvaa nämä keskinäisen valvonnan ja kehun kerhot eivät tavoita. Yhteistä hyvää jaetaan periaatteella: mulle ja mun kaverille. Kansalaistoiminnasta ei voida enää puhua. Silti, jos lasketaan yhteen kaikkien näiden apparaattien yhteinen jäsenmäärä, Suomen väkiluvuksi saadaan 89 miljoonaa.



Tällä linnavuorella apparatsikit vahtivat kuin kerberokset, ketä nostetaan ja kenestä tehdään kokonaan persona non grata ja kaikkea tältä väliltä. Tärkeintä on että säilyy työrauhaksi kutsuttu hautausmaan hiljaisuus. Arvostelua ei sallita.



Linnavuorella eliitti elää läpinäkymättömässä kuplassa täysin tietämättömänä ihmisten asioista ja heidän todellisesta tilastaan niin kuin viimeksi nähtiin vanhuslainkäsittelyssä. Ei mitään logiikkaa perusteluissa ja sitten otetaan käyttöön vanha kunnon eufemismi: vapaaehtoinen pakko, joka kaiken lisäksi on vielä oxymoron eli sula mahdottomuus.



Kunnallisvaaleissa voi tietysti kuka tahansa perustaa valitsijayhdistyksen, mutta tuskinpa siitä paljon apua on, kun kaikki resurssit ohjataan olemassa olevien puolueiden pohjattomiin kassoihin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti