lauantai 7. tammikuuta 2012

Koronkiskuriparonit rakentavat linnoja



Muutama ilta sitten, katsoin tv:stä dokumentin, jossa kerrottiin romanikerjäläisistä. Pitkin Eurooppaa kiertävät romanit kerjäävät rahaa käyttäen hyväkseen pieniä lapsia. Pienille lapsiparoille lantit heltiävät helpommin, koska he soittelevat koskettavammin syyllisyydentuntoisen rikkaan sielua. Lasten takana päivystävät yleensä matroonat, jotka laittavat rahat visusti talteen. Romaniassa on jo kokonaisia kyliä, joihin on näillä rahoilla rakennettu komeita taloja ja upeita linnoja.



Kuka on tämän näytelmän konna? Tietysti se rikas mies, joka rakentaa itselleen loistotalon. Ja suurimpia kärsijöitä ovat tietysti lapset, joiden kimppuun käydään. Heidät karkotetaan maasta toiseen vailla kenenkään suojaa.



Suomessa vastaavanlaisen kehän muodostat pikavippaajat. Pikavippien avulla harjoittamastaan koronkiskonnasta hyötyvät paronit, jotka rakennuttavat itselleen hulppeita taloja. He harjoittavat myös perintätointa, jonka menetelmät eivät kestä päivänvaloa.



Pikavipeistä on tullut puutteessa elävien vähävaristen ihmisten viimekäden sosiaaliturva. Se on viimeinen oljenkorsi, kun pitää hankkia lapsille ruokaa.



Tämä asia on ollut erittäin hyvin maamme päättäjien ja lainsäätäjien tiedossa, mutta asiaan ei ole puututtu. Lieneekö syynä se, että vallanpitäjien ja heidän lähipiirinsä keskuudessa on liiaksi näitä vippaajia ja muita edunsaajia.



Nyt Oikeusministeriö on tekopyhästi avannut keskustelusivut, missä ihmiset saavat kertoa mielipiteensä asiasta. Jälleen uusi hukkaputki blogistaniaan. Eivät nämä asiat keskustelemalla ole autettu.



Suomessa pankkitoiminta on lailla säädeltyä ja rahan vippaaminen on lainaamista. Luultavasti suomalaisesta pankkilainsäädännöstä löytyisi kyllä pykälä, jolla koronkiskonta voitaisiin kieltää. Jos ei näin ole, niin pikavippitoiminta pitäisi kiireesti kriminalisoida sellaisella lailla, jota on helppo valvoa.



Ja ennen muuta yhteiskunnan sosiaaliturva on palautettava sellaiseksi, että kenenkään ei enää tarvitse rikollisiin pikavippeihin turvautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti