tiistai 22. marraskuuta 2011

Sotapelit harmitonta ajanvietettä?Jos haluatte tehdä lapsestanne aggressiivisen, välinpitämättömän ja väkivaltaan turtuneen egoistin, niin kannustakaa häntä pelaamaan sotapelejä. Sallikaa se.

Katselin tv:stä englantilaisen Supernannyn uutta jaksoa, missä käsiteltiin sotapelien pelaamista. Se oli mielenkiintoinen ohjelma.

Kokeessa 40 pojan ryhmä oli jaettu kahteen: Toinen ryhmä pelasi sota- ja toinen jalkapallopeliä. Kokeen aikana poikien sykettä mitattiin ja todettiin, että sotapelien pelaajien syke oli paljon korkeampi kuin pallopelin pelaajien. Se taas kertoo kiihtymyksestä.

Varsinainen yllätys ainakin minulle oli, että kun pelaamisen jälkeen lapsi osallistui haastatteluun, jossa haastattelija pudotti ”vahingossa” kynäpurkin, vain jalkapallopelin pelaajat riensivät auttamaan kynien keräämisessä. Sotapelin turruttamat pojat tuskin vilkaisivat kyniin ja jatkoivat puhetta ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Asia ei koskenut heitä.

En ole koskaan hyväksynyt sotaleikkejä ja tämän nähtyäni olen entistä vakuuttuneempi siitä, että niiden pelaaminen ei ole mitään harmitonta ajanvietettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti