maanantai 19. syyskuuta 2011

Valtion velat ovat rikkaiden taskuissa


Yksi jos toinenkin tuomiopäivänprofeetta huutaa kurkku suorana, kuinka nyt pitää ryhtyä säästämään, kun on niin paljon velkaa. Olen samaa mieltä.

Mutta kuka sen velan on ottanut? Velkarahalla on ylläpidetty ahnetta eliittiä monessa kerroksessa: paikallistasolla, valtionhallinnossa ja EU:ssa. Rikkaille on myönnetty verohelpotuksia ja pankkeja pääomitettu. Ja nyt pitäisi köyhien ruveta säästämään näiden velkojen lyhennykset, korot ja korkojen korot.

Eiväthän vähävaraiset ole saaneet yhtään mitään. Päinvastoin palveluita on karsittu jo kaksikymmentä vuotta ja lisää maksuja ja veroja on pantu kansan maksettavaksi.

Eikö tämä ole ihan selvä juttu? Jos kansa olisi jotain saanut, niin kai vanhuksilla olisi hoito turvattu ja koululaisilla edelleen välipalat.

Tämä pitäisi jokaisen ymmärtää.

Velanottoa rikkaiden on turha parkua. Sillähän koronkiskurit ja pyramidihuijarit rikastuvat. Ja mistä muuten maksettaisiin korkoja niille, jotka makuuttavat rahojaan pankeissa ja vielä valtion takauksella.

Kotitalouksille pitäisi riittää se, että ne hoitavat omat velkansa. Siinäkin on ihan tarpeeksi tehtävää.

Eikä ole vaihtoehtoja näkyvissä. Vasemmisto on niin hyvin sisäistänyt tämän järjestelmän, että se porvareiden lailla puolustaa tätä systeemiä, niin ettei sitä saisi edes arvostella. Kaikkien pitäisi vain kuorossa kehua, kuinka hyvä hallitus meillä on ja kuinka loistava on sen laatima budjetti.

Myös vasemmistolta on unohtunut, että maailma ei ole tasa-arvoinen eikä oikeudenmukainen.

Ei voida puhua Suomen edusta, koska kaikkien etu Suomessa ei ole sama.

Vasemmiston tehtävä olisi etsiä vaihtoehtoja ja ratkaisuja, jotka hyödyttävät kaikkia kansalaisia. Vain sitä kautta voi toteutua Suomen etu, että kaikkien kansalaisten elämä on turvattu. Ei se sillä toteudu, että annetaan lisää niille, joilla jo ennestään on enemmän kuin tarpeeksi.

Vasemmiston tehtävä on vaatia muutosta.

Ulkolinjassa esitettiin paljon puhuva dokumentti (Thatcherin paluu), mikä meitä odottaa, jos nykyisen suunnan annetaan jatkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti