perjantai 5. elokuuta 2011

Markkinavoima sairastaa hysteriaa

Markkinavoima on nyt joutunut hysterian valtaan. Sen reaktiotapa on erittäin kiihtynyt ja kiihtyy kiihtymistään. Siinä alkaa jo olla samoja piirteitä kuin joukkohysteriassa, jolloin alkuperäisen syyn lisäksi reagoimiseen vaikuttaa muiden ihmisten tunnetta vahvistava vaikutus.

Markkinavoiman kohtu ei suinkaan ole lähtenyt liikkeelle, mutta hänellä on selviä ruumiillisia oireita, joihin ei löydy selvää somaattista syytä.

Hän on suorastaan ekstaattinen, hallusinoiva ja tunteellisesti ylireagoiva.

Sigmund Freud on tutkinut hysteriaa, joka on hyvin laajalle levinnyt nykymaailmassa. Hänen mukaansa hysterialle on ominaista lapsenomainen itsekeskeisyys, suggestioalttius, teatraalinen käytös ja taipumus dramaattisuuteen.

Markkinavoimalla on somaattisia häiriöitä: kipuja, vatsaoireita, vapinaa, punoitusta, puheen takeltelua ja virtsankarkailua ilman että hänestä on löydetty mitään ruumiillista häiriötä. Hän käyttää jatkuvasti kipulääkkeitä, rauhoittavia barbituraatteja ja sedatiiveja.

Markkinavoiman oireet muistuttavat kovasti neurologisia ja ruumiillisia häiriöitä, vaikka vajavuutta ei voidakaan selittää minkään kemiallisen aineen vaikutuksella.

Hänen oireittensa syynä pidetään stressiä ja psyykkistä ristiriitaa. Oireen taustalla on aikaisemmin koettu traumaattinen tapahtuma, jonka rakentava työstäminen saattaisi helpottaa ja vähentää alttiutta hysteriaan.

Markkinavoiman oireet ilmenevät ruumiillisten toimintojen tasolla psykogeenisinä häiriöinä, jotka ilmenevät tahdonalaisen hermoston alueella motorisissa ja sensorisissa toiminnoissa. Konversio-oireet ovat ruumiillisten toimintojen tasolla esiintyviä psykogeenisiä häiriöitä. Oireina saattaa myös ilmetä halvauksia, tuntohäiriöitä, kipua, päänsärkyä, huimausta ja dissosiaatio-oireita, jotka taas ovat psyykkisten toimintojen häiriöitä, joiden edellä on koettu järkyttävä tai ristiriitainen elämys, jota pyritään oireilla torjumaan ja unohtamaan.

Dissosiaatio-oireille on ominaista tajunnan äkillinen jyrkkä jakautuminen.

Tavallisin dissosiaatio-oire on hysteerinen amnesia eli muistinmenetys. Muita oireita voivat olla depersonalisaatio, déjà vu-ilmiö, hämärätila ja unissakävely.

Markkinavoima on nyt levoton ja pessimistinen, kokonaan alaspäin suuntautuva ja murheen murtama.

Tauti on diagnostisoitu, mikä nyt avuksi? Mahtaisiko tohtoriksi kelvata Olli Rehn tai Jutta Urpilainen. Kovin korkeasti koulutettua tohtoria tässä ei tarvita, koska tautiin auttaa vain raha: raha, raha ja raha. Kun Markkinavoima on saanut kaiken maailman rahan, sitä täytyy repiä lisää vaikka pankin seinästä, mutta mitä sitten. Sitäkin pitää kysyä systeemin rasvaajilta, jotka juoksevat tippakannu kädessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti