torstai 18. elokuuta 2011

Summamutikassa täystyöllisyys kertaheitolla

Suomessa on nyt kuulemma luovuttu ylinopeuskaahareiden kiinni ottamisesta soveltamalla keskinopeusvalvontamenetelmää, koska se olisi tullut ihan älyttömän kalliiksi. Ideaa ehdittiin kokeilla jossain Keski-Suomessa. Missähän päin Eurooppaa sekin lienee? Ja antaako se Kreikalle rahaa ilman takuita?

Neuvostoliitossa oli gai-koppijärjestelmä, jossa muutaman kilometrin välein miliisit istuivat tienvarsiin rakennetuissa kopeissa aina Viipurista Jerevaniin ja Minskistä Novosibirskiin asti. Paitsi, että miliisit tarkkailivat liikennettä, he myös pitivät huolta turisteista. Jos turisti oli ajanut kopin A ohi viisitoista minuuttia sitten, kopin B miliisit hälytettiin katsomaan, minne onneton oli kadonnut. Vai oliko vain pysähtynyt syömään eväitään jonnekin soramontun laidalle.

Siitä saatiin posteljoonin kanssa idea, että myös Suomeen voitaisiin rakentaa sellainen koppijärjestelmä ja laittaa kaikki työttömät kautta maan niihin koppeihin istumaan neljässä vuorossa. Olisi sillä kaikki työttömät työllistetty kertalaakilla.

Jokaisessa kopissa voisi olla kamera ja vaikka kaksikin ja ABC-ketjujen huoltamoilta saisivat autoilijat ostaa omia kuviaan kuin etelänmatkoilla tai risteilyillä ikään. Saman tien he voisivat maksaa ylinopeus- ja muut rikesakkonsa ilman turhaa byrokratiaa.
Hiljaisimpina aikoina työttömät voisivat marjastaa, sienestää ja kalastaa sekä harjoittaa ulosottoa.

Autoja voisi myös filmata ja lähettää parhaita pätkiä loputtomina uusintoina Suomen lukemattomien televisiokanavien välityksellä ja ohjelmien laatu paranisi noin viidenneksen kertaheitolla. Näin myös entistä useampi voisi kertoa päässeensä hiljattain televiissioon.
Tällaista sakotusjärjestelmää toteuttamalla työttömistä tulisi helposti liikenne- ja valokuvaus- ja elintarvikealan yksityisyrittäjiä jopa ilman starttirahaa.

Ja kun vielä otetaan huomioon koppien rakentamisen piristävä vaikutus rakennusalaan ja alihankintoihin, niin taatusti Suomi räjähtäisi ennennäkemättömään kasvuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti