tiistai 2. elokuuta 2011

Älä säilytä halla-ahoja kotonasi

Näin lohkoo fb:ssä eräs kirjoittaja: "Minun mielestäni sivistysvaltioissa kenelläkään yksityishenkilöllä ei pitäisi olla halla-ahoja kotonaan. Halla-ahoseurat voivat pitää niitä hallussaan. Koti ei ole halla-ahojen säilytyspaikka."
Kuinka oikeaan tämä lohkaisu osuukaan.

Halla-ahothan pitäisi tietysti pitää poissa joka kodista ja asettaa ne vain niille kuuluville paikoilleen lukkojen taakse.

Eilen perSSuomalaisten  Pirkko Ruohonen Lerner esiintyi Ylen Päivän kasvossa niin pulmusena, niin pulmusena ja täydellisen autuaan tietämättömänä Halla-ahon mielipiteistä ja vihapuheista. Miten on mahdollista, että puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja niin neitseellisen tietämättömänä voi pysyäkin. Sen verran pisti sapettamaan rouvan kiemurtelu ja tekopyhyys, että oli pakko sulkea tv ja heittää kaukosäädin sohvalle. Ei helvetti. Kaikkea ei ole ihmisen pakko sietää.

Yhdyn täysin Kari Arvolan mielipiteeseen: ”Tapaus Halla-aho asettaa poliitikkojen käsiteltäväksi jälleen kerran sellaisen ongelman, johon heillä ei välttämättä ole kanttia ja uskallusta puuttua.

Sosialidemokraattien keskuudessa kuitenkin perussuomalaisen kansanedustajan ja hallintovaliokunnan puheenjohtajan soveltuvuutta tehtäväänsä epäillään julkisesti tämän kirjoitusten ja puheiden sisältämien, lähinnä maahanmuuttajiin kohdistuvien lausumien vuoksi. Eräiden tutkijoiden lausunnoissa on myös kiinnittty huomiota siihen, että Norjan attentaatin taustalta löytyy aatteellis-ideologisia yhtymäkohtia Halla-ahon teksteihin ja ajatuksenkulkuihin.

Hallintovaliokunnassa luottamus Halla-ahoon ei järky. YLE:n uutinen kertoo, että valiokunnan jäsenten mukaan valiokuntien paikat on eduskunnassa jaettu suhteellisuusperiaatteen mukaan ja puheenjohtajan valinta on selkeästi sen puolueen sisäinen asia, jolle puheenjohtajan paikka kuuluu.

Osa jäsenistä huomautti, että valiokunnan puheenjohtajuudella ei ole tekemistä sen kanssa nauttivatko puheenjohtajan mielipiteet ja arvot valiokunnan jäsenten luottamusta vai eivät.

Nämä selitykset osoittavat, että valiokunnan jäsenet, sen paremmin kuin Perussuomalaisten eduskuntaryhmäkään eivät näe metsää puilta. Jos riippumaton vertaileva tekstianalyysi osoittaa, että Halla-ahon maahanmuuttoproblematiikan käsittelyn aatetausta todella juontaa samoihin lähteisiin, kuin norjalaisen joukkomurhaajan, niin hänen kelpoisuutensa ko. tehtävään voidaan asettaa kyseenalaiseksi.

Näyttää ilmeiseltä, että ratkaisua ei kyetä politiikan sisällä tekemään, ellei sitten SDP puolueena kykene ottamaan asiaan hallintovaliokunnan demareista poikkeavaa kantaa. Nyt kysytään siis tutkijoita, joilla on pätevyys ja uskallus kyseisen analyysin tekemiseen.”

Erityisen suurta kansalaisrohkeutta osoittaa Mikael Jungner ryhtymmällä kysymään asian perään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti