sunnuntai 28. elokuuta 2011

Avoin kysymys Vasemmistoliitolle ja Arhinmäen konklaaville

Kenellekään ei liene salaisuus, että kapitalistinen järjestelmä tähtää vain ja ainoastaan voiton maksimoimiseen.

Kenellä on rahaa ja omaisuutta, se lisää halajaa.

Poliitikot ovat järjestelmän rasvareita, jotka pitävät rahan liikkeessä.

Kapitalistiseen pääomien kasaantumiseen ovat kuuluneet lamat.

Vasemmisto on perinteisesti ollut oppositiossa tätä järjestelmää vastaan. Oikeastaan se on ollut koko vasemmiston olemassaolon oikeutus.

Parhaillaan eletään aikaa, jolloin rahaa on ollut tarjolla alhaisella korolla ja lisää tyrkytetään nytkin. Ilmeisesti lainanottajista on syntynyt pula, koska pankit jo mainostavat asuntolainojaan.

Pankit rikastuvat koronkiskonnalla. Mitä korkeampi korko, sitä vaikeammaksi tulee lainojen maksu ja jo hetken kuluttua velalliset maksavat korkoa korolle ja vielä senkin korolle.

Jossain vaiheessa maksukyky loppuu ja silloin rahamarkkinat romahtavat. Ja tämä on ollut alun perin tarkoituskin.

Romahduksen jälkeen vakuuksina olleet omaisuusmassat siirtyvät pankkien omistukseen. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Keskiluokka suistuu köyhyyteen.

Nyt eletään aikaa, jolloin veri punnitaan. Hallitukset ovat päättäneet ryhtyä harjoittamaan politiikkaa, jonka seurauksena korot nousevat. Samanlainen tilanne oli 90-luvulla. Korot nousivat ja tuhannet PK-yritykset ajautuivat konkurssiin, mistä seurasi suurtyöttömyys.

Suomalaiset kotitaloudet ovat lähes korviaan myöden velkaantuneita. Moniko korkojen noususta selviää joutumatta maantielle ikuiset velat niskassaan.

Siispä kysynkin: Mitä Vasemmistoliitto tekee hallituksessa, joka vanhaa kaavaa noudattaen on syöksemässä velkaiset ihmiset suureen onnettomuuteen?

Joko taas on perustettu konklaavi, jonka teot eivät päivänvaloa kestä? Niin kuin ei kestänyt 90-luvullakaan, jolloin presidentti Tarja Halonen julisti Koiviston konklaavin asiakirjat salaisiksi.

Aiheesta myös täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti