lauantai 20. elokuuta 2011

Paskasta ruokaa



Kymmenenvuotias tuli koulusta ja kertoi siellä kuulleensa, että tulevaisuudessa tehdään ulosteista ruokaa. Pappa todisti ja tottahan sen silloin täytyy olla. Kaikissa ulosteissa on jäljellä vielä paljon energiaa, joka voidaan ottaa uusiokäyttöön.

Tohtori Eeva Mäkelä ennakoi tulevaa Tiede-lehdessä n:o 8/2011: ”Kysynnän kasvu Intiassa ja Kiinassa, eläintautien nostattamat lihaskandaalit, ympäristötietoisuus ja halu kunnioittaa eläinten oikeuksia ovat romahduttaneet lihan tuotannon. Lisäksi eläinperäisten tuotteiden hintaan on lisätty haittavero, jolla pyritään hillitsemään niiden kulutusta. Karjahan on merkittävä kasvihuonekaasujen lähde, ja ilmastonmuutos rasittaa kovasti valtioiden taloutta.

Tartun pihvin sijaan makkaraan, jossa on kudosviljelmässä tuotettua keinolihaa. Makkara maistuu perheen miesväelle, vaikka vastaakin rasvakoostumukseltaan lähinnä avokadoa. Lihamassa kasvaa laboratoriossa eläinsolusta, ja siksi se voidaan räätälöidä ihan sellaiseksi kuin halutaan.”

Mutta miksi pysähtyä tähän? Jo nyt eläkeiän korotusvaatimukset puhuvat sen puolesta, että ihmisestä yritetään ottaa kaikki irti viimeiseen hiki- ja veripisaraan asti. Kun kerran työvoimatavaran tuottamiseen on paljon investoitu, niin pitäähän se kuluttaa loppuun saakka.

Eikä tähänkään vielä tarvitse pysähtyä. Ihminenhän voitaisiin kokonaisuudessaan ottaa uusiokäyttöön. Jo nyt kuoleman kohdattua on lupa ottaa varaosiksi kaikki käypänen, jos vainaja ei ole tätä varta vasten kieltänyt.

Ainakin Intiassa köyhistä köyhimmät keräävät kaduilta kaltaistensa ruumiit, mädättävät lihat ja myyvät luut. Näin kerrottiin tv-dokumentissa pari vuotta sitten. Tarina ei kertonut, mihin luut sen jälkeen päätyvät ja missä muodossa ne meille syötetään.

Tietysti ruumiiden hyödyntämisessä voitaisiin mennä vielä pidemmälle. Ihmisten hiuksista voitaisiin valmistaa kellonvitjoja, peruukkeja ja kutoa vaikka sotilaille sukkia. Saippuaa ihmisistä voitaisiin keittää ja tehdä lihoista lemmikinruokaa. Myös näille uusiokäyttöaloille voitaisiin kouluttaa työttömiä.

Kun ihminen olisi täydellisessä uusiokäytössä, niin myös ympäristö varjeltuisi eivätkä pohjavedet hautausmaiden lähistöllä saastuisi niin kuin nyt tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti