perjantai 27. huhtikuuta 2012

Viinan hinta alas!Nelosen Matkaoppaissa seurataan suomalaisturistien hikisiä seikkailuja Bulgariassa: Milloin on krapula, milloin ei, milloin on venäläisiä pantu liikaa samaan hotelliin, milloin annetaan hakata pirunkuvaa käsivarteen, milloin polveen, milloin mennään maailmanpyörään tai johonkin muuhun vekottimeen ja valitetaan, kun ei huono ruoka pysy sisällä.

Mutta pääasia on, että viina on halpaa. Bulgariassa laman aiheuttamaa apatiaa on yritetty poistaa alentamalla rakin hintaa.

Voisiko samaa kokeilla myös Suomessa? Vähenisivät ulkomaanmatkat ja Eestin matkat, suomalaiset tatuointifirmat ja hautaustoimistot saisivat töitä, eläkemenot laskisivat ja ravintoloiden kannattavuus paranisi.

Samalla konseptilla turistien virta muualta maailmasta kasvaisi. Ei Bulgariassakaan ole kuin huivipäisiä vanhoja mummoja, joita lapset juoksevat itkien karkuun. On meri, mutta niin on meilläkin. On laskettukeskuksia, mutta niin on meilläkin. Ja ennen kaikkea meillä on metsää - ainakin vielä toistaiseksi.

Suomalaiset eläkeläiset voisivat viihdyttää ihmisiä vanhoilla kansantanhuilla ja kanteleen soitolla.

Turistit ovat kiinnostuneita paikallisesta kulttuurista: Istuin itse viime kesänä paljain jaloin Rapolanharjulla mustikkamättäällä poimimassa marjoja. Paikalle tuli venäläisryhmä, joka pysähtyi ja alkoi katsella puuhiani. Kuulin heidän ihmettelevän keskenään erityisesti sitä, miten olen metsässä ilman saappaita.

Tervehdin heitä ystävällisesti: Добрый день. (Päivää:). Как дела? (Mitä kuuluu?)

Venäläiset olivat vallan ihastuneita ja jatkoivat matkaa. Olivat nähneet suomalaisen marjanpoimintanäytöksen.Kuvat: Kaija Olin-Arvola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti