torstai 13. syyskuuta 2012

Huijarista miljonääriksi ”seteliselkärankaisten” neuvoilla


Kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden, tiesi vanha kansa.

Se tiesi myös, että inflaatio nostaa hinnat, korot ja vuokrat pilviin ja syö pientallettajien säästöt.Vanha kansa tiesi senkin, että kaikkien indeksien takia inflaatio-lukuja manipuloidaan siten, että todellisuudessa inflaatioprosentti on aina korkeampi kuin mitä hallitus antaa ymmärtää. Nytkin puhutaan parin prosentin inflaatiosta, joka ei tietenkään oikeuta palkkojen ja eläkkeiden ja muiden tulojen korottamista. Mutta jokainen kukkaroonsa katsova tietää, miten kovassa nousukiidossa ovat ihmisille välttämättömät hinnat ja maksut: ruoka, asuminen, energia ja vaatteet, arjen inflaatio.

Valtiotieteen tohtori Seppo Ruotsalainen kirjoittaa SPK:n vaalilehdessä Uudenmaan näköala: ”Tällä hetkellä (elokuun alussa 2012) europäättäjien ja heidän ”asiantuntijoidensa” ainoa keino kriisin ratkaisemiseksi näyttää olevan vaatimus, että Euroopan keskuspankin (EKP) tulisi aloittaa jokseenkin rajaton setelirahoitus, siis setelien painaminen. Massiivinen setelirahoitus on pahinta mitä tähän tilanteeseen voidaan tarjota, sillä vaarana on mm., että inflaatio tulee ennemmin tai myöhemmin riistäytymään käsistä.

Karl Marx antoi näille ”seteliselkärankaisille” kaavailuille korvapuustin 150 vuoden takaa luonnehtimalla narreiksi niitä ”jotka uskovat, että pankilla on velvollisuus ja valta muuttaa paperiseteleitä liikkeelle laskemalla kaikki vararikkoiset huijarit maksukykyisiksi vakavaraisiksi kapitalisteiksi.” (Pääoma III, 1976, s. 511).”

Mutta EKP:n toimenpiteellä velat siirtyvät riskisijoittajilta ”yhteiseen piikkiin”, finanssioligarkkien suunnattomaksi riemuksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti